REZERVIRAJTE SOBO ZDAJ! KLIKNITE TUKAJ

Šport in prosti čas v Preddvoru in okolici

odbojka-fitkoSkupaj s športnim društvom Fitko vas vabimo na tenis in odbojko na mivki 50m od Hotela Bor. Veliko možnosti za rekreacijo nudi umetno jezero Črnava, ki je pozimi primerno za drsanje, poleti pa za kopanje. Mimo jezera vodi mala gozdna učna pot, na kateri si lahko ogledate 29 tujih in domačih drevesnih vrst.

 

 

 JADRALNO PADALSTVO

jadralno-padalstvoNajbolj primerni so poleti s Potoška gore, Zaplate, Kriška gore, Sv. Lovrenca nad Bašljem, Krvavca kamor se lahko pripeljete z avtomobilom ali kabinsko žičnico.

 

 


KOLESARJENJE

kolesarjenjeS kolesom se lahko zapeljemo skozi okoliške vasi pod vznožjem Storžiča in Krvavca, izjemno lepa pa je tudi tura do Jezerskega, ki zahteva kar nekaj kondicije (višinska razlika 500m in 13km dolge ceste). Nekaj kolesarskih poti najdete na:
http://www.sloveniaholidays.com/kolesarstvo/gorsko-kolesarjenje/preddvor?type=PostCode&ID=287

 

 
ŠPORTNO PLEZANJE NA NARAVNI STENI V DRAGI

Plezališče je iz Preddvora oddaljeno dobra 2km in je stisnjeno med drevesa v ozki dolini pod Zaplato. Iz Preddvora se peljete po cesti proti Novi vasi (800m) kjer zavijete na makadamsko cesto (400m), nato pa še 10 minut nadaljujete peš. Težavnost v večini smeri sega tja do zgornje sedme stopnje, zato je Preddvor primeren za začetnike in za tiste, ki so kos težjim smerem.

STRELIŠČE V DRAGI

Strelišče v Dragi je eno izmed najbolj urejenih strelišč v Sloveniji. Na razpolago je vsem ljubiteljem tega športa.

POT OKOLI BRDA

Pot okoli Brda je prijetna priložnost za vsakogar, ki si želi malo daljši sprehod ali preizkusiti svojo kondicijsko pripravljenost s tekom po 8,5 km dolgi poti okoli Brda. Na pot se da priključiti v vasi Breg ali Srednja Bela. Vsako leto na tej progi organizirajo tudi različna tekmovanja (tek okoli Brda-10km, biatlon…).

SMUČANJE

Vse ljubitelje smučanja, pa Vabi smučišče Krvavec, ki je od hotela oddaljeno le nekaj kilometrov.
Več o RTC Krvavcu ..

S-omrežja